середа, 3 березня 2010 р.

Надія Воловодівська про інженерне проектування

O.P. U czomu poljahaje inzhenernyj proekt? Jak joho skladaty i realizovuvaty? Jakyj vin u nas i v naszych blyzkych i dalekych susidiv?
N.V. Vczora zhadala pro svoji zapysy z roboty, tam je vse, szczo stosujet'sja projektu. Ti proekty meni dovodylos' robyty ne raz i ne dva. Pravda, v naprjamku system avtomatyzovanoho proektuvannja. Ale osnovni pryncypy je ti sami dlja inszyh doslidz'en' i vykonannja proektu.
Perszym krokom do poczatku buv poszuk potribnoho naprjamku czy diljanky. Potim skladalos' tehniczne zavdannja na provedennja doslidnyc'ko-konstruktors'koji roboty. Cej etap perehodyv v roboczyj proekt. V n'omu opysuvalys' osnovni harakterystyky konkretnoji roboty. Meta, tehniczni potreby, etapy vykonannja, kosztorys, perelik toho, czym robota zaverszujet'sja. Jak vona bude perevireva,umovy ekspluataciji, dokumentacija. Pislja cjoho robyvsja sam proekt, pysalas' vsja suprovidna dokumentacija, i komicija pryjmala ves' ob'jem roboty do ekspluataciji. Na vsi etapy proektuvannja buly vidpovidni standarty.
V Pol'szi tez' malo b buty szczos' podibne. Znaju, szczo v USA taka procedura tez' czitko rehlamentovana.

Немає коментарів: