пʼятниця, 8 червня 2012 р.

Діалог на тему про інтерес до України в Польщі


О.П. Ukrajina v Polszczi stala duzhe populjarna. Spivajut naszi pisni, czasom razom z polskymy spivakamy. Tut populjarnyj ansambl "Enej", kazhut, szczo vin ukrajinsko-polsky, ale spivajut, v osnovnomu polskoju movoju."Hajdamakiv" vytjahujut, koly treba pokazaty, szczos' duzhe harne i ekzotyczne.Vczora vveczeri (5.06.2012) po radio rozpovidaly pro polsko-ukrajinski naukovi zv'jazky v haluzi medycyny. Kazhut, szczo u nas czudovi vczeni-likari, ale malo suczasnoji aparatury, i vony bilsze pokladajutsja na intuiciju, nizh na strohi diahnozy. Bahato molodi zvidsy vczytsja v naszych med-instytutach, bo u nas deszevsze navczannja. Kazaly, szczo v XXI st. konfliktiv mizh naszymy krajinamy ne bulo, to nemaje j pidstav zanurjuvatys v konfliktne mynule.V usjakomu razi, kazhut, molod' tym mynulym, stereotypamy, ne perejmajetsja, i ce vzhe dobre. Ale hovorjaczy tak, taky kol'nuly neraz, pokazujuczy svoju jak by zverchnist'. Szczo, movljav, my (Poljaky) blyzhcze do zachidnoji nauky i tomu my mudriszi i v nas vse lipsze, nizh v Ukrajini. Ale v radioperedaczi buly lysze svoji, to j sami sebe i chvalyly. 
Vden' des vytjahly Jacenjuka, a potim Rjabczuka. To Rjabczuk bahato ne rozvodyvja, ta joho bahato j ne pytaly. Kazav, szczo jde pryhniczuvannja demokratiji v Ukrajini, i nevidomo, do czoho to vse dovede. Hovoryv prystojnoju polskoju movoju. Jacenjuk hovoryv, jak isteryczka.Chotiv blysnuty anhlijskoju movoju, to rozmovljav lysze neju. Joho zapytaly, czy ne tjazhije czasom ukrajinsyj narod do Rosiji. Bo tut cych cikavyt, jakym duchom zhyve zaraz toj narod. A Jacenjuk u vidpovid': naszczo nam ta Moskva, ja ne choczu ni do neji, ni do sojuzu z neju, ja choczu do evrosojuzu.Tobto, vidpovidi na pytannja ne bulo: czy ne chotiv skazaty, czy ne znaje, czyv zhyve toj narod.

Н.В. Szczodo toho Jacenjuka: dyvna jakas' ljudyna,  i jak polityk i jak ljudyna -vin nijakyj. A vz'e dejaki l'vivci jomu proroczat' prezydentstvo. Na s'ohodni mene ti vsi rozmovy jakos' malo hvyljujut'.

Немає коментарів: