неділя, 20 листопада 2011 р.

Діалог на тему Голодомору в Україні

О.П. Czytav v "Ukr. pravdi", szczo pres-sekretar Biloho Domu vystupyv z nahody pam'jati zhertv Holodomoru i vyslovyv Ukrajincjam hlyboke spivczuttja.

Н.В. Ja s'ohodni Szevel'ova ne czytala,ta nasza mynuvszyna taka hirka, szczo musyt' prohodyty pevnyj czas, szczob prodovz'uvaty v neji zanurjuvatys'.
Ot z tym Holodomorom. Bratky ne spomynajut' pro n'oho, a mynuloho roku ljudy po tradyciji zapaljuvaly sviczky. V budynku navproty (у Львові. -О.П.) jih horilo v bahat'oh viknah. Zaraz polityka pravljaczoho rez'ymu povernula na szljah sovjetyzaciji. Na moju dumku, bil'szist' ljudej ne hocze zadumatys' nad tym, kudy vede cja vlada.
A tym spivczuttjam vid amerykanciv hrisz cina. Todi, koly treba bulo, to Ruzvel't pislja dokladnyh opysiv zajavyv, szczo vony holodujuczym niczym dopomohty ne moz'ut'. Na dodatok vruczyly svomu z'urnalistu-nepravdonoscju special'nu premiju za humanistycznyj vnesok. Vin pysav, szczo njakoho holodu nemaje. To za spivczuttja teperisznje moz'na skazaty spasybi, ale dobre bulo b, szczob ti, koho to bolyt', pam'jataly i pro munyli diji.

Немає коментарів: